Geschiedenis

In 1921 richtten002-geschiedenis-01 de compagnons Berend-Jan Roelofs en Jan Haase samen het timmer- en aannemingsbedrijf ‘Firma Roelofs en Haase’ op. In een eigen timmerwerkplaats aan de Esstraat 60 in Rijssen vervaardigden ze op ambachtelijke wijze kozijnen, maar ook allerlei andere houtconstructies, zoals barakken, schuilketen en legkasten voor kippen. De zaken werden serieus aangepakt en de onderneming maakte een constante groei door.

Eind jaren dertig ging het bedrijf kozijnen fabriceren onder de merknaam ‘Roha’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de productie echter vrijwel stil. In deze periode werden vooral wat kleine artikelen gemaakt, zoals haarkammen, sigarettenpijpjes en tabakspijpen. Na de bezetting groeide de Firma Roelofs en Haase stormachtig. Al snel werd omgeschakeld van handwerk naar machinewerk.002-geschiedenis-02

In 1976 werden het timmer- en het aannemingsbedrijf van elkaar gescheiden, en gingen verder als Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf en Timmerfabriek RoHa.

Het aannemingsbedrijf Roelofs & Haase heeft in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan. Men bouwde (of verbouwde) alles wat te maken heeft met wonen, werken, recreatie, onderwijs etcetera, zoals eengezinswoningen, vrijstaande huizen, bungalows, flats, winkels, scholen, bejaardentehuizen, kantoren, bedrijfspanden, kerken, sporthallen en restaurants.002-geschiedenis-03

In 1989 startte het bedrijf met het ontwikkelen en realiseren van projecten in eigen beheer, met het idee om op deze wijze effectiever te kunnen bouwen. Dit heeft het bedrijf een stevige impuls gegeven en de afdeling projectontwikkeling is vandaag de dag één van de pijlers van het bedrijf.

Het huidige bedrijf Roelofs & Haase B.V. is sinds juni 2000 gevestigd in een nieuw pand aan de Nijverdalseweg te Rijssen. Vanuit een rijke historie en een brede ervaring worden hier complexe en gevarieerde projecten ontwikkeld en uitgevoerd.