Herbestemming

03-aannemingsbedrijf-herbestemming-01Ook op het gebied van herbestemming heeft Roelofs & Haase een schat aan ervaring opgedaan. Bij de herbestemming van veelal monumentale gebouwen komen aspecten aan de orde die in het gebruikelijke bouwproces niet vaak voorkomen. Een specifieke discipline dus! Met de ervaring die we hebben opgedaan kunnen we u bijstaan in dit proces.

Met projecten als Cortenaer te Enschede en de herinrichting van de binnenstad van Almelo nabij het Rechthuys hebben we een paar zeer karakteristieke monumentale gebouwen weten te behouden voor de samenleving. Door de herbestemming van deze panden naar appartementen konden ze behouden blijven voor de toekomst, waarmee de culturele waarde niet verloren is gegaan.03-aannemingsbedrijf-herbestemming-02

Een ander project waar we een karakteristiek kantoorgebouw hebben herbestemd tot appartementen is het Bassecour te Wageningen. Dit vroegere hoofdgebouw van de Landbouw Universiteit Wageningen heeft een statige uitstraling. De gemeente wilde het gemeentelijke monument behouden en Roelofs & Haase zag kansen om het pand te renoveren en er appartementen in te realiseren.

In Nijmegen renoveren we het voormalige schippersinternaat ‘De Sterreschans’. 03-aannemingsbedrijf-herbestemming-03In dit prachtige monument uit 1926 realiseren we een aantal luxe zorgappartementen. In het bestaande gedeelte worden 28 appartementen met algemene ruimten gerealiseerd, en in twee nieuwe vleugels worden nog eens 16 extra appartementen gebouwd.

Kortom: uw monumentale pand is in veilige handen bij Roelofs & Haase! Kijk onder herbestemming voor enkele van onze projecten.