De Oude Weg Elst

Project: De Oude Weg Elst

Plaats: Elst (Utr)

Omschrijving: 7 Vrijstaande villa's aan de Oude Weg te Elst

Opdrachtgever: Roelofs & Haase Projectontwikkeling

Aannemer: Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf

Aanbesteding: Eigen Ontwikkeling

Architect: KFS Architecten

Opgeleverd: April 2011

Tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Nederrijn ligt het sfeervolle dorpje Elst. Aan de rand van het dorp heeft Roelofs & Haase in de eerste fase van het plan ‘De Oude Weg Elst’ zeven riante vrijstaande villa’s gerealiseerd.

De zeer ruime kavels zijn zo opgezet dat men lopend over de Oude Weg kan genieten van de achterliggende natuur. De kavels variëren in oppervlakte van 940 m2 tot maar liefst 1465 m2! De villa’s zijn zo ontworpen dat er een harmonische, maar tegelijkertijd ook een gevarieerde compositie ontstaat van gevelbeelden en bouwmassa’s. Gezien vanaf de Oude Weg staan er geen twee gelijke villa’s naast elkaar. Met de ruime glazen puien aan de achterzijde van de villa’s krijgt de natuur de kans om de woonkamer binnen te komen en kun je overal vanuit de woning de weidsheid van het rivierenlandschap ervaren.

De zeven villa’s zijn onderverdeeld in drie hoofdtypen, de Eik, de Els, en de Berk. De individuele villa’s zijn vernoemd naar een boom van één van die typen. Voor elke villa geldt dat hij een jonge boom in de voortuin heeft van het type waarna hij vernoemd is. De drie woningtypen zijn tevens voorzien van afwijkende bakstenen.

Een bijzondere villa op een ruime kavel, in een uniek stukje Nederland waar de mogelijkheid is geboden om te wonen op de grens van een zich ontwikkelend natuurgebied.