PROJECTONTWIKKELING

Roelofs en Haase: uw partner in het ontwikkelen van woningen en commercieel vastgoed. ook voor zorginstellingen en andere “bijzondere doelgroepen”hebben wij een passend concept.

UTILITEITSBOUW

Bedrijven, scholen, kerken en zorg.

PARTICULIERE BOUW

Vertel iets over de particuliere bouw.

Roelofs & Haase

Wij bouwen met passie

Onze kernwaarden

Persoonlijk betrokken
Oplossingsgericht
Daadkrachtig
Flexibel

EEN GREEP UIT ONZE PROJECTEN

Kasteelklooster-bronckhorst-velp-grave
Kasteel Klooster Bonkhorst
kasteelklooster-bronckhorst-velp
Kasteel Klooster Bonkhorst
Kasteel Klooster Bronkhorst
nieuwbouw-beekdal-renkum
Beekdal Renkum
Beekdal Renkum
nieuwbouw-beekdal-renkum
Beekdal Renkum
Beekwoude Enschede
Beekwoude Enschede
Beekwoude Enschede

Werken bij

Wij zijn altijd op zoek naar  goede vakmensen: Timmerlieden, metselaars, voormannen en uitvoerders. Werken bij Roelofs en Haase betekent werken bij een familiebedrijf. Wij werken met passie aan onze projecten. Kwaliteit en zorg voor de klant staan altijd voorop. 

Geschiedenis - Het Begin
In 1921 richtten de compagnons Berend-Jan Roelofs en Jan Haase samen het timmer- en aannemingsbedrijf ‘Firma Roelofs en Haase’ op. In een eigen timmerwerkplaats aan de Esstraat 60 in Rijssen vervaardigden ze op ambachtelijke wijze kozijnen, maar ook allerlei andere houtconstructies, zoals barakken, schuilketen en legkasten voor kippen. De zaken werden serieus aangepakt en de onderneming maakte een constante groei door.
Geschiedenis - De Jaren 30-40
Eind jaren dertig ging het bedrijf kozijnen fabriceren onder de merknaam ‘Roha’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de productie echter vrijwel stil. In deze periode werden vooral wat kleine artikelen gemaakt, zoals haarkammen, sigarettenpijpjes en tabakspijpen. Na de bezetting groeide de Firma Roelofs en Haase stormachtig. Al snel werd omgeschakeld van handwerk naar machinewerk.
Geschiedenis - De Opsplitsing
In 1976 werden het timmer- en het aannemingsbedrijf van elkaar gescheiden, en gingen verder als Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf en Timmerfabriek RoHa.
Geschiedenis - Ervaring
Het aannemingsbedrijf Roelofs & Haase heeft in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan. Men bouwde (of verbouwde) alles wat te maken heeft met wonen, werken, recreatie, onderwijs etcetera, zoals eengezinswoningen, vrijstaande huizen, bungalows, flats, winkels, scholen, bejaardentehuizen, kantoren, bedrijfspanden, kerken, sporthallen en restaurants.
Geschiedenis - Eind jaren 80
In 1989 startte het bedrijf met het ontwikkelen en realiseren van projecten in eigen beheer, met het idee om op deze wijze effectiever te kunnen bouwen. Dit heeft het bedrijf een stevige impuls gegeven en de afdeling projectontwikkeling is vandaag de dag één van de pijlers van het bedrijf.
Geschiedenis - Nu
Het huidige bedrijf Roelofs & Haase B.V. is sinds juni 2000 gevestigd in een nieuw pand aan de Nijverdalseweg te Rijssen. Vanuit een rijke historie en een brede ervaring worden hier complexe en gevarieerde projecten ontwikkeld en uitgevoerd.