Roelofs & Haase Een rijke historie

Familiebedrijf bij uitstek

Roelofs & Haase is een familiebedrijf met een rijke historie en brede ervaring. Sinds 1921 is het bedrijf actief en heeft bewezen om op duurzame wijze, ook voor langdurige projecten,  het gewenste doel te kunnen bereiken. Roelofs & Haase beheerst het volledige ontwikkelingsproces van eigendom van gronden of panden tot en met verkoop. Indien het vooraf in exploitatie (laten) nemen of verhuren noodzakelijk  is, kan dit ook met goede resultaten verzorgt worden. Het behouden van bestaande kwaliteiten is één van de sterke kanten van Roelofs en Haase . Het bedrijf heeft een passie voor monumentale panden en weet panden dusdanig aan de eisen van  de huidige tijd aan te passen, zodat het waardevolle verleden en het gebruik van het heden elkaar versterken.
Roelofs & Haase heeft de nodige ervaring opgedaan met maatschappelijke bestemmingen en zorgvastgoed. Ook de particuliere woonzorg heeft speciale aandacht en daarbij wordt ingespeeld op  actuele ontwikkelingen, of het nu gaat om wet- en regelgeving of tendensen in de markt. Juist voor gecompliceerde projecten is Roelofs & Haase het juiste adres. Er wordt door haar regie gevoerd over het gehele ontwikkelings- en uitvoeringsproces, zodat alles onder controle  is. Enkele kenmerken daarbij zijn: praktisch, open en rechttoe-rechtaan. Ook is sprake van kostenbewustheid. Kortom, Roelofs & Haase zorgt, dankzij ervaring en expertise, voor een toekomstbestendige en duurzame ontwikkeling, waarbij sprake is van een efficiënt ontwikkelingsproces en respect  voor bestaande waarden!

HIGHLIGHTS UIT ONS VERLEDEN

1921

Het Begin

In 1921 richtten de compagnons Berend-Jan Roelofs en Jan Haase samen het timmer- en aannemingsbedrijf ‘Firma Roelofs en Haase’ op. In een eigen timmerwerkplaats aan de Esstraat 60 in Rijssen vervaardigden ze op ambachtelijke wijze kozijnen, maar ook allerlei andere houtconstructies, zoals barakken, schuilketen en legkasten voor kippen. De zaken werden serieus aangepakt en de onderneming maakte een constante groei door.

1921

1930 -1950

De jaren 30-40

Eind jaren dertig ging het bedrijf kozijnen fabriceren onder de merknaam ‘Roha’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de productie echter vrijwel stil. In deze periode werden vooral wat kleine artikelen gemaakt, zoals haarkammen, sigarettenpijpjes en tabakspijpen. Na de bezetting groeide de Firma Roelofs en Haase stormachtig. Al snel werd omgeschakeld van handwerk naar machinewerk.

1930 -1950

1976

De opsplitsing

In 1976 werden het timmer- en het aannemingsbedrijf van elkaar gescheiden, en gingen verder als Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf en Timmerfabriek RoHa.

1976

1976 -1980

Ervaring

Het aannemingsbedrijf Roelofs & Haase heeft in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan. Men bouwde (of verbouwde) alles wat te maken heeft met wonen, werken, recreatie, onderwijs etcetera.

1976 -1980

1989

Eind jaren 80

In 1989 startte het bedrijf met het ontwikkelen en realiseren van projecten in eigen beheer, met het idee om op deze wijze effectiever te kunnen bouwen. Dit heeft het bedrijf een stevige impuls gegeven en de afdeling projectontwikkeling is vandaag de dag één van de pijlers van het bedrijf.

1989

2000

Recente ontwikkelingen

Het huidige bedrijf Roelofs & Haase B.V. is sinds juni 2000 gevestigd in een nieuw pand aan de Nijverdalseweg te Rijssen. Vanuit een rijke historie en een brede ervaring worden hier complexe en gevarieerde projecten ontwikkeld en uitgevoerd.

2000

2021

100 jaar bouwen met passie + Hofleverancier

Ons familiebedrijf Roelofs en Haase bestaat 100 jaar en daar zijn wij trots op. Wat in 1921 begon als bescheiden bouwbedrijf is nu gegroeid naar een onderneming van formaat. Innovatie, inspelen op nieuwe ontwikkelingen, denken in kansen en waardering voor de medewerkers, zijn de factoren die de hoeksteen vormen voor ons succes. Inmiddels zijn wij een gevestigde naam in de regio en ver daarbuiten.

Naast het eeuwfeest heeft Roelofs en Haase op 23 april 2021 ook het Predicaat Hofleverancier uitgereikt gekregen door de Commissaris van de Koning. Een waardering van ons werk door de jaren heen. Wij zijn dankbaar dat wij deze erkenning hebben mogen ontvangen.

 

2021