De Lawickse Hof Wageningen

Projectinformatie
Project: De Lawickse Hof
Plaats: Wageningen
Projectomschrijving: Realisatie appartementencomplex voor studenten
Opdrachtgever: V.O.F. De Lawickse Hof
Aannemer: Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf
Makelaar: Idealis
Aanbesteding: Eigen Ontwikkeling
Architect: Molenaar & Co architecten
Opgeleverd: 1 september 2015

Op 24 oktober tekenden Idealis, Bouwfonds Ontwikkeling en Roelofs & Haase, onder het toeziend oog van wethouder Michiel Uitdehaag, de overeenkomst voor de bouw van 162 studentenwoningen in het nieuwbouwproject Lawickse Hof.

De studentenwoningen komen in het centrum, op de hoek van de Lawickse Allee en de Rooseveltweg. De bouw van de 162 studenteneenheden start begin 2014. ‘We verwachten dat de studenten er in het begin van het studiejaar van 2015 – 2016 kunnen wonen’, aldus Sylvie Deenen directeur Idealis. ‘De nieuwe kamers liggen op een prachtige locatie; op loopafstand van het centrum en ook de Campus is makkelijk bereikbaar’.

De locatie van de nieuwe studentenwoningen is nu nog een braakliggend terrein. Michiel Uitdehaag, wethouder gemeente Wageningen: ‘Al jarenlang is deze plek een prominente locatie in de stad. Met de ontwikkeling van de nieuwe studentenwoningen slaan we twee vliegen in één klap: de bijzondere architectuur van het gebouw is een verrijking voor Wageningen én de realisatie van studentenwoningen  draagt bij aan de vermindering van het toekomstig tekort aan studentenhuisvesting.

Eigen badkamer en keuken

Het plan is erg gevarieerd. Van de 162 eenheden zijn er 118 zelfstandige kamers met een eigen badkamer en keuken. Deze kamers hebben een woonoppervlakte van ongeveer 30 m² . De woonlasten zullen, rekening houdend met huurtoeslag, naar verwachting tussen € 300  en € 350 bedragen. Daarnaast komen er 28 kamers met gedeelde voorzieningen en 16 één- en tweekamerappartementen. De appartementen zijn geschikt voor twee personen.

‘Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de negentiende-eeuwse bebouwing die langs de Lawickse Allee is te vinden,’ aldus Rob Arends, Ontwikkelingsmanager bij Bouwfonds Ontwikkeling. ‘De aan de voorgevels hangende erkers zijn hiervan een duidelijk voorbeeld.’ Ook bij de keuze van de materialen komt dit tot uiting. Zo worden de gevels uitgevoerd in diverse kleuren baksteen. Het ontwerp is van Molenaar & Co architecten.

Overige bouwlocaties

De komende jaren gaat het aantal studenten in Wageningen naar verwachting sterk toenemen. Op dit moment is kameraanbod voldoende, maar voor de toekomst is extra studentenhuisvesting nodig. Idealis verwacht dat ook de bouw van 149 studenteneenheden aan de Nobelweg op korte termijn van start kan gaan.

De WUR, gemeente en Idealis, brengen momenteel gezamenlijk alle mogelijke locaties in beeld waar op de korte en de lange termijn, zowel tijdelijk als permanent, studenten kunnen worden gehuisvest. Idealis kijkt hiervoor ook naar de mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting in het Universiteitsgebouw Computechnion op de Dreijen.

Over Lawickse Hof

Op de bouwlocatie worden door VOF Lawickse Hof aan de Lijnbaanstraat ook 7 eengezinswoningen gebouwd: ‘De Meesterproef’. VOF Lawickse Hof is een samenwerking van Bouwfonds Ontwikkeling en Roelofs & Haase.

 

 

Opgeleverd: 1 september 2015
V.O.F. De Lawickse Hof
De Lawickse Hof