De Meesterproef Wageningen

Projectinformatie
Project: De Meesterproef
Plaats: Wageningen
Projectomschrijving: 7 Riante ééngezinswoningen aan de Lijnbaanstraat
Opdrachtgever: Roelofs & Haase Projectontwikkeling
Aannemer: Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf
Makelaar: Jeltes ten Hoor Wageningen
Aanbesteding: Eigen Ontwikkeling
Architect: J. Ligthart

Aan de Lijnbaanstraat te Wageningen is de verkoop gestart van ‘De Meesterproef’. 7 Riante ééngezinswoningen met een karakteristieke en traditionele uitstraling.

In vroegere tijden draaide het gilde van touwslagers hun touwen op een lijnbaan. Het Wageningse gilde der touwslagers was dan ook gevestigd op de locatie van de Lijnbaanstraat. Met de ‘meesterproef’ kon een gezel zijn kunde laten zien aan de gildemeester om zo zijn meesterschap te bewijzen. De traditionele kenmerken van de architectuur van De Meesterproef refereren aan de oude tijden van de gilden.

De hoofdstructuur van ‘De Meesterproef’ bestaat uit drie hoofdwoningen, de Gildemeesters, die onder een hoekverdraaiing staan en vier tussenwoningen, de Gezellen, die zorgen voor de verbinding in het blok. De Gildemeester is met zijn 160 m2 woonoppervlak met recht een riante woning. Met de grote glazen pui aan de achtergevel, komt er veel licht in de woonkamer, en loopt u zeer prettig de tuin in. De hoge, stijle kap zorgt voor een zolderverdieping met veel ruimte, die bereikbaar is via een vaste trap. Ook de Gezel is met zijn 135 m2 woonoppervlak groter dan de gemiddelde rijwoning, en heeft bovendien de mogelijkheid om op zolder een dakkapel en een extra slaapkamer te creeren. Met de erker aan de voorzijde houdt de Gezel zich goed staande naast de Gildemeesters.

Wie weet… misschien slaagt de Gezel voor de Meesterproef en overtreft hij daarmee zijn Gildemeester!

Roelofs & Haase Projectontwikkeling
De Meesterproef