Gravenhuis Denekamp

Projectinformatie
Project: Gravenhuis Noord-Deurningen
Plaats: Denekamp
Projectomschrijving: Verbouwing en herbestemming religieus erfgoed
Aannemer: Roelofs en Haase / Bouwbedrijf Bossenbroek

Na de renovatie van Huize St. Jozef, onderdeel uitmakend van het kloostercomplex van de Zusters van Denekamp, worden nu de monumentale panden, het Gravenhuis en Sancta Clara, intern verbouwd.

Het in 1863 gebouwde Gravenhuis is in 1875 aangekocht door de Zusters Franciscanessen. In 1877 hebben de zusters Sancta Clara laten bouwen om een huishoudschool en kinderhuis te kunnen vestigen.

 

In 2018 hebben zich drie jongere Indonesische zusters gevoegd bij de Indonesische zusters die al in 2000 vanuit Indonesië zich vestigden in het klooster, om zo het voortbestaan van het klooster voorlopig veilig te stellen en te helpen met de verzorging van de oudere zusters. 

 

Naast dat men met de tijd mee wil gaan vindt er daarom een herinrichting plaats van het Gravenhuis en Sancta Clara. In het Gravenhuis wordt een woonverblijf voor de zusters gerealiseerd, onder andere met zit/slaapkamers, huiskamers, een kapel, een sacristie/spreekkamer en een kantoor. In Sancta Clara wordt een ontmoetings-/bezinningscentrum gemaakt met diverse zalen, 26 gastenverblijven, huiskamers en kantoor- en vergaderruimtes. We zorgen ervoor dat tijdens de verbouwing de bestaande keuken, ten behoeve van alle bewoners van het kloostercomplex, in gebruik kan blijven.

Meer weten?

Projecten van Roelofs en Haase zijn altijd de moeite waard. De informatie die wij hier kunnen verstrekken is summier. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat u, na het lezen van deze informatie, meer wilt weten over dit project. Vanzelfsprekend willen wij u graag van dienst zijn. Vul daarom uw naam en e-mailadres hiernaast in. 

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk  contact met  u op. 

Bellen kan natuurlijk ook: +31 548 53 73 73.

Reageren via deze site is geheel vrijblijvend. Wij verplichten u tot niets.

Wij gebruiken uw naam en email adres alleen in relatie tot uw vraag en/of opmerkingen met betrekking tot dit project. Lees ook onze Privacy Policy om te zien hoe wij met privacy gevoelige informatie omgaan.