Park Maanen – Ede

Projectinformatie
Project: Park Maanen – Ede
Plaats: Ede
Projectomschrijving: Nieuwbouw winkelcentrum met appartementen
Opdrachtgever: J.C. Kuipers Exploitatie Ede
Aannemer: Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf
Aanbesteding: Bouwteam
Architect: Derk Stevens Architecten
Opgeleverd: November 2005

In Ede heeft Roelofs & Haase een groot winkelcentrum gebouwd, met daarboven 60 appartementen. In het winkelcentrum bevinden zich een grote supermarkt en diverse dagwinkels.

Duidelijke afspraken, doortastend optreden, en een goede project- en bouwplanning lagen ten grondslag aan de succesvolle realisatie van dit plan. Het winkelcentrum is voorzien van een groteĀ  parkeerkelder met een capaciteit voor ca 120 voertuigen. Voor het winkelcentrum ligt een gezellig plein. Onder dit plein loopt de parkeergarage van het complex door om te kunnen voldoen aan de grote parkeervraag van de appartementen en het winkelcentrum.

Park Maanen is opgebouwd uit zes bouwblokken waarvan er drie rondom een groot plein liggen. Door de plaatsing van de bouwblokken ten opzichte van elkaar, de massaopbouw en de routing hier dwars doorheen ontstaat een aantrekkelijk gebied waarvan het plein het publieke hart is.

‘We hebben het plan als het ware opengeknipt via een groot plein dat doorloopt tot aan de overzijde van de Parkweg. Hierdoor wordt Park Maanen verankerd aan de bestaande structuur van de Parkweg’. Het plein zelf heeft een bijna Italiaanse sfeer. De wanden zijn bekleed met stucwerk en er zijn banken, hekjes en klinkerbestrating met verschillende kleurnuances toegepast. Het plein is geschikt als rustige verblijfplek maar het is ook mogelijk om er grote evenementen voor de hele Parkweg te organiseren.

Opgeleverd: November 2005
J.C. Kuipers Exploitatie Ede
Park Maanen – Ede