Pouwelingsbrugge – Almelo

Projectinformatie
Project: Pouwelingsbrugge – Almelo
Plaats: Almelo
Projectomschrijving: Herbestemming van voormalig Huis van Bewaring
Opdrachtgever: Roelofs & Haase Projectontwikkeling
Aannemer: Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf
Aanbesteding: Eigen Ontwikkeling
Architect: Harmonische Architectuur
Opgeleverd: Oktober 2001

Een bijzonder historisch pand in de herontwikkeling rond het Rechthuys Almelo is de Pouwelingsbrugge. Sinds de ingebruikname in 1927 hebben in dit voormalige huis van bewaring tot en met 1995 vele gedetineerden hun straf uitgezeten. Na 1995 kwam het pand leeg te staan en in 1997 heeft Roelofs & Haase een plan gemaakt om de Pouwelingsbrugge om te vormen tot 5 luxe herenhuizen en een hotelfunctie.

De herenhuizen bestaan allemaal uit drie verdiepingen en de entreehal van elke woning is een segment van de vroegere centrale ruimte. De oorspronkelijke binnenmuren van geel metselwerk, de groen verglaasde sierstenen en de ijzerbeslagen celdeuren zijn allen gehandhaafd en gerestaureerd, evenals de smeedijzeren balustrade langs de bovengalerijen. De oorspronkelijke cellen zijn samengevoegd tot grotere ruimtes zodat elke woning beschikt over een grote woonkamer en meerdere slaapkamers. De celramen zijn in de woonkamers voorzien van een speciaal toegevoegd onderlicht voor meer licht en uitzicht.

In het hotelgedeelte zijn de verschillende ruimtes omgetoverd tot sfeervolle bed & breakfast-kamers. Cellen zijn samengevoegd en getransformeerd tot fraaie kamers en suites. In Huis van Bewaring Hotel Almelo kunt u uniek logeren achter slot en grendel!

Opgeleverd: Oktober 2001
Roelofs & Haase Projectontwikkeling
Pouwelingsbrugge – Almelo